Pages

Tuesday, December 22, 2009

sibuk,heboh,jakun ngan perubahan status.

Aku kadang2 heran jgak ni, banyak status di facebook kalau di tukar jadi single, plural, in relationship, mcm2...mesti heboh satu dunia. comment tu kadang2 mo smpai 100.banyak tul soalan.Contohnya, "kenapa ko gini ni?","uiseh, in relationship..ngan sapa?","alar...napa single :(?"ek eleh...itu hidup dorang..sukati dorang lah mo tukar2 kan..yg orang2 lain ni sbuk jgak kenapa?cuba dibagi situasi, bila orang tu udah break la kan, she/he change it to status single. orang tu memang tengah frust kan?yelah, baru putus cinta la. sekali dihujani la plak soalan2 yg mcm-mcm. sakit doo nak jawab..orang tengah sedih2, di soal2. tp mistake dia jgak la kan. tukar2 status. tau2 jak la mentality orang malaysia ni. so think twice before comment lah. tackt.

Mendapat tawaran Degree



Kalau di tanya apa perasaan?perasaan sayang mengkali. x da papa special la. . alhamdulilah. . happy tu mmg happy la jgak kan tp x sbrapalah. sbb ada orang lain yg x dapat. tp apa2 pun, syukur alhamdulilah la. aku dapat tawaran HR. ni first choice aku ni. Jadi dari sini, aku mo belajar besungguh-sungguh untuk menjadi orang yg berguna. ayat skema yg rtm atau tv3 selalu guna. tp apa2 persiapan pun aku lum lg buat. ala..rilex la kan?makan2 biskut kraker dulu. sedih nak tinggalkan rumah?alar...dah biasa. looking forward to make nu friends. will miss HER.


Thursday, December 10, 2009

"Cmna result?" patutkah x patut?

Skg result sudah keluar, heboh 1 malaysia, even in FB. mana2 pegi mesti kena tanya, "cmna result?apa dapat?" So yg dapat result ok tu, konfem happy la, laju jak yg jawab. "uiseh, aku dapat dekan, dpt 3 pointer, bla bla bla." bagi aku, result aku ok jak. x la tinggi x la rendah, ckup2 jak. tp saya kasihan I M VERY PITY at those who yg dpt pointer rendah, gagal, or dissmiss. Lebih2 lagi bila kawan tanya, apa you dapat? "..." apa yg dapat dorang jawab? apa yg bleh dorang jawab? :/..so for me, aku lagi suka x nak bz body, sbb kadang2 ada benda yg akan sakitkan orang. so renung2kan lah. :)

Thursday, December 3, 2009

im in a rage mode. :(

cause of rage?strimix jadi gila. x tahan. td time match ngan reunite punyalah aku...ei...tinggal mo tembak jak ba lagi enemy tu. sanala dia blinking bedangdut. mcm la aku pandai dangdut..ei, kalau dulu2 time sikul2 aaa, kali aku ampas suda kepala aku p monitor ni, pastu gigit wayar LAN, pastu tumbuk besi sindri sakit, tp skg aku penyayang geng. ;o).uiseh, aku paling berat mengganas pun memaki je.."kuang ajew!" haha...pastu gigit bantal. bukan apa, tiap2 malam mcm ni. wyr telefon kat tiang baru jak kena ganti beberapa bulan lepas, aku rasa pasal line ni ataupun tlmpau banyak user ba ni, sibuk jgak dorang mo guna. dia jadi traffic jamm laitu apa lagi. siang orang kerja, malam orang berehat, main tenet, maybe sbb tula sesak. adoi..cmna la ni, bisuk ada league, kalau x main, subtitute pulak x ada. :(. tawakal shiak laaa.

Saturday, November 28, 2009

buyuk tau ninja assassin tu

Td, ba..i mean kemarin ba, aku pigi tengok la ninja assassin ni. kira ramai la kami pigi tinguk ada si sabri, adib, zar, malik ngan orang smnjung sasat tu..apa suda nama dia tu..aa..si qayyum. jadi kol 3 tu, meninguk la ba kami ni kan..ramai tul ba orang, yg paling ramai tu pilak ngan kerabat2 dia. mati na aku bilang, kalau kamu kira pakai kalkulater a...barangkali dia cakap "x dapat kira pasal bau!" beh...

k kita sambung, starting2 dia mengancam la jgak. dia ada la kasi crita pasal dia punya hidup2 past ni, mcmana dia jadi naruto assassin. penderaan dia, bapala...ganas nyala...trus ada satu perempuan tu dia suka, tapi mati last2 oleh guru dia. tp bukan guru dia la yg bunuh, anak murid guru dia jgak. time tula dia mula2 bedendam konon. slanjutnya bagus kamu tengok la tp yg aku nda puas hati tu mcm buyuk2 ni

dia punya kecederaan mcm laju tul healing, apa bacaan ba dia guna ni?kalah2 dukun ni. pastu dia buli gerak2 laju la plak. nda dapat di tangkap oleh mata ni. tp overall cerita ni best la its just that, cerita ni ganas. saya sarankan kamurang tengok la. jaa na


Tuesday, November 17, 2009

Jalan bersama Hafizi Jaafa.

so, mcm tjuk di atas tu jgak, ari ni aku p jalan lagi. ngan si piji. kunuk2 dia janji pukul 10 pagi, punyala awal aku bangun td. Aku bangun kul 5 pagi, pastu siram bunga, mandi2 pastu tunggu dia. sekali tinguk 11.30 baru dia ambil. Sudah dia ambil, dia lupa lagi kunuk kad bank dia, jadi balik la kami ni skjap p rumah dia ambil tu kad.

dlm kol 12 gitu, kami p bank in duit si tom. piji pun p draw la duit ntuk tom, pastu bank in. Yg lucu dia si piji ni, dia ndak plak draw duit ntuk dia sendiri. bah, beguling la kami dalam bank beketawa. Suda siap2 gitu, kami pun pigi Centre point. Kami bcadang pigi tengok 'the box' yg dtygkan kol 1.40 ptg, tengok jam, masih awal. kami pigi la mamam2 d tingkat bawah. dalam perjalanan tu, ada 2 urang pundan renung2 manja, matai..takut aku..aku trus lari dengan rasa kecewa.bikin takut!pastu, sampailah kami di restoran faezah. mamam2 dan akhirnya kenyang. kami pun nek balik pigi tengok wyg.

Sekali wyg dia, Ya Rabbi, mimang ndada2 ni. nda best pun. siapa ba yg cakap best tu a?aku pigi cari la tu orang tu. adei. kalau kamu tanya aku, 1 pun aku nda paham crita dia. haha. yg penting, dlm wyg tu, jgn di tekan jak tu butang di box. kalau di tekan..mimang kau la paling..anu..paling budu. matai...Wyg tu sudala ndada2, lama lagi tu. 2 jam ba. bagus lagi aku beteriak dalam k-box. aie...ndapa..nanti sabtu turun kk ramai2, tengok 2012. itu yg ditunggu itu.

kol 4 tu lepas putar2 di centre tu, tngok kasut futsal, beli mosped,tengok2 cwek skjap,hehe :D..kami pun chow...takut jamm kan..ba..kesimpulannya di sini, aku merayu ni, jgn di tengok THE BOX itu! -out~
Gambar di luar palm square. Sempat begambar ngan doraemon.

Friday, November 13, 2009

Start Fragging

im back to fragging mode. siang malam pagi petang!so come frag with me. public,deathmatch and scrim!so i guess, my steam hours wud be very FANTASTIC within a week. wee....Sadly, im not using DA anymore, im using MX-518, and becoz of this, my reflex and aiming went sucks. but hey..i still got the skill and still pawned u hard..so SCREW U! :D

Wednesday, November 11, 2009

Arrived at KK at last

Finally i arrived at KK at last, after a quite looooooooong sem. hopefully it will be my last semester, insya Allah.

so dari kuching td, pegi beli kek lapis untuk para gerek d sabah...dorang minta kan..apa bly buat..ndapa aku kasi ganda tu harga. jaga la kamu. Anyway, aku beli tu kek lapis dari kedai yg dicadang oleh si Taqie. Apa suda nama tempat tu a..nantila aku tanya Taqie balik. Tempat tu quite famous jugak la, artis2 dari KL, dr mana2 semua beli d sana. Dorang ada gantung gambar artis tu di dinding. Salah 1 yg aku nampak, ahli senario tu, yg gumuk2 tu ba. sapa sda nama dia tu?kamu tau la ba tu kan. ak beli dalam 6 biji kek. suma dalam bentuk biji2. tp aku tipu sijak tu. Semua aku beli rm60 ringgit.

Lepas abis membeli, balik la kami ni pigi airpot. Lalu2 tol jugak la, pastu dalam kol 1 lebih, sampai la kami di airpot. Sekali sampai, punya ramai orang, mcm di pasar ikan ni...ikan!!ikan!!..kami pun pigi tengok la..tp imaginasi kami jak. manada jual ikan d apot. Ramai orang sbb ramai jemaah haji. Kami cek la tu flight, rupa2nya delay..spatutnya kol 3.45 tp delay pigi 4.55...Lepas tengok2, kami semua pun kelaparan, biasala, penat kan tengok2...kami pigi KFC makan pastu dorang piji pun balik..Sedih la aku, aku pun bersalam salaman la ngan piji,tom ngan taqie. tinggal la aku sebatang aiskrim..eh..sebatang kera..

pastu aku nangis2, aku pigi tidur d kerusi. adala dalam beberapa minit gitu aku ttidur, nda tau kenapa ngantuk betul...jadi lepas tu konok, aku jalan2 lagi pigi check in barang. Ah!d sanalah aku jumpa kawan lama aku Nemesio, kami pun besembang2..ada saturang kawan dia, perempuan, cantik lagi tu..tapi aku malu2 saja..sambil tinguk bawah.

Pastu becerita la kami ngan si nemesio, buat2 kelakar, pastu kol 4, kami pun pigi masuk gate belepas. kol 4.55 kami pun jalan...sedih aku tengok tu kuching..huhu..tapi nda pa..yg penting aku bahagia.

kol 6.30, aku pun sampai. Bapa aku uda siap menunggu di airpot dan seterusnya, di sinilah aku.

kepada pijie, tom ngan fauruzi..saya ucapkan gud luck...kepada tom, fauruzi ngan taqie, semoga kita bejumpa lagi di minggu2 akan datang dalam rancangan?luuu...tuuut

c ya.

Tuesday, November 10, 2009

Merdeka?

first thing i want to say is "HOORAY". sbb?uiceh, banyak sebab dia. bah, meh kamu duduk dekat2, aku kasi crita dari mula. a..rapat2kan lutut.

Hari ni best sbb aku baru habis paper aku yg last, apa lagi kalo bukan akaun. kalo bab kira2 ni aku mimang lembab skit, umpama bulan dipagar uitm. dia punya lembab tu kadang2 buli tumbuh cendawan. Jadi konok smlm, tidur akhir la ni,kol 4 pastu kol 8 bangun. lambat lagi tu pigi exam. orang sudah start baru aku masuk. biasalah..kalau kamu tinguk wyg hindi, hero slalu datang belakang2 kan?jadi konoknya aku masuk kelas ni ada mcm taik2 jgak la.tp skit jak,nda buli banyak. haha. bah, pastu tu. duduklah aku ni kan. sekali tinguk soalan..mat..mat rempit?bukan...bukan mat rempit..MATHAII BOSS..nya men susah.mcm di kekeh!ndapa...aku tetap cool, siap la jgak konok tp nda konfiden. soalan dia mcm alien ba yg buat, mcm bukan di buat oleh manusia. lepas abis tu, aku pun pigi buat clearance dlm kol 12 gitu tp ndada plak si madam. jadi si baak pun antar la aku balik pakai kerita, lagipun dia mo minta lagu alkaline trio.

jap panat ni..hum..ok..sambung, kol 2 gitu, turun lagi aku pigi buat clearance bersama2 piji ngan pauruzi, sekali sampai sana ada sudah si madam. dia cakap dia mo datang sabah blan 12, dia cakap dia x da transportation d sana, aku jawablah. kapal terbang lagi aku buli bagi. selepas bejenaka dalam beberapa minit, aku pun chow sama dorang si piji, dorang pun mo pigi jumpa madam dorang. pastu kami chow. sekali balik2 jak d rumah, ada uda taqie. pura2 konok dia tidur.

malam menjelang, aku pun pack barang2 aku. jadi bisuk pagi aku akan pakai baju petak2, skinny brown jean ngan beg aku yg colourful tu. ada lagi skit barang mo pack, pc ni la. apa lagi. jadi bisuk 1st thing kami buat, booking kereta, beli kek lapis ntuk cewek aku d sabah, pastu pigi airpot. wahhh. paham jga kamu kenapa aku happy kan?

will update more. out.

Wednesday, November 4, 2009

Im not over you just yet

Hye2, this is my fifth post of this month? i guess la. As w00t mention above, its not like a big thing tho, its actually a name of a song. Well, ive been hearing to this song since i was in semester 4 in UiTM. Sweet memories tho. This song is actually about..hurm, i think the title of the song itself allready enough to describe what this song really means. So, i dedicate this song to my best buddies out there la, and whoever have the same problem as what mentioned in this song. Anyway, theres a phrase saying that "let by gone be by gone" so think about this phrase for a sec guys. Try to move on in ur life. Back then, i was once have a similar problem too,well, if u ask me, who doesn't have the love of their life right?Jikalau alien yg baca benda ni, probably lain crita la. haha.but this is what LIFE is. Keep in mind, always look at the bright side of life even tho sometimes we know its hard to accept, but be strong a bit la. if Malaysia boleh, kita pun boleh ba!My friend always said to me "kumbang bukan seekor, bunga bukan sekuntum." i was like ":)" With this song, i attached (LOL) the song's lyrix with it.




What a waste of time, the thought crossed my mind
But I never missed a beat
Can't explain the who or what I was
Trying to believe
What would you do?
What would you do?
Do you know?
I once had a grip on everything
It feels better to let go

CHORUS
I'm not over
I'm not over you just yet
Cannot hide it
You're not that easy to forget
I'm not over

Never took the chance, could've jump the fence
I was scared of my own two feet
Couldn't cross the line, it was black and white
No contrast to be seen
What would you do?
What would you do?
Do you know?
Was it all a joke, never had control
I'm not better on my own

CHORUS
I'm not over
I'm not over you just yet
Cannot hide it
You're not that easy to forget
I'm not over

What a waste of time
The thought crossed my mind
Can't explain this thing, or what I mean
I'm trying to let go

CHORUS
I'm not over
I'm not over you just yet
Cannot hide it
You're not that easy to forget
I'm not over
I'm not over you just yet
Cannot hide it
You're not that easy to forget
I'm not over
I'm not over


i dont know why some ppl still havent rate them as a great band. :(. will update more. c ya.

Tuesday, November 3, 2009

The day usop came to Sarawak.

Hari ini aku dan fizie bangun awal. Mandi,siap2 pastu keluar. Tom tanya, mahu pergi mana?kami jawab kami ada test, dia percaya, kami cakap "wish us luck". haha. Padahal yg betul2 kami keluar mahu mengambil kawan kami yg baru sampai dari KK, kol 9 pergi rumah si Edwin la plak,sewa kereta. Then, trus jalan pergi ambil kawan kami, si Usop sontorian. Lepas ambil dia, kami pergi waterfront sbb dia cakap dia mahu beli gambir sbb antie dia ka sakit gigi. kami pun ya ya jak la. Inilah kali pertama kamu turun kuching selepas raya. Sudah tu, kami pergi Saberkas sbb aku mawbeli mouse & fizie plak mahu beli keyboard lamina nya. Dalam perjalanan, si usup betabiat buka baju dalam kereta. kalau orang nampak, macam perogol jak kami. Ades aku bilang, jatuhlah saham ni. Dia cakap kepanasan konok. Trus ada orang india limpas depan kami, laju2 dia pakai baju. selepas singgah dan membeli barang di sabekas, kami pun chow dan sampai desa ilmu dlm kul 12 gitu la. Lepas hantar kereta, kami makan di restoran nama dia 'Kampung'.Aku pun nda tau kenapa kena panggil kampung,bukan dalam kampung pun,barangkali saja2 baitu buang tabiat. Semenjak dua menjak budak pindik(usup) tu datang rumah, ada la jadi happening skit rumah ni. Nda pandai duduk diam kami, buat lawak jak. Nanti aku mo try2 la, suru dia cuci2 pinggan, cuci2 baju. Mo torture dia skit. kehkehkeh. k tu jak sbrnya. will update more, probably about my mouse that i juz bought. Oh ya!BTW, happy birthday to fauruziah.eh..fauruzi.ala...kol 4 uda ni, mama aku marah kalau tidur lambat2 ni. bye.

Thursday, October 29, 2009

Be yourself when it comes to music.

Hi kengkawan, Kini tora datang lagi!!hehe...wokeyla, seperti yg tertera d atas. bukan di syiling ya, tp di tajuk d atas tu. Aku kadang2 heran jgak sesetengah orang ni. Misal kata, dia ni minat dengan lagu rock atau emo la, pastu kawan dia ni layan lagu jiwang, jadi si rock ni konon ejek2la kawan dia sbb layan lagu jiwang, akatapi, bila dia masuk tandas, dia nyanyii jugak lagu kawan dia yg jiwang tu. Kamurang tidak heran kah?Aku pun heran kenapa kamurang tidak heran.Ceh orang macam ni pandai cakap jak tapi x serupa bikin. Ok, let just cut the crap la. Andai kata la diri ini rock, jadi kalo ko rock ko x mahu terima lagu lain la walaupun diri sndiri tahu sbrnya lagu lain tu pun best di dengar?mahu juga berpegang dengan lagu rocknya, prinsip rocknya. ei, kamon la bruv. be yourself."ew,im a rocker, i dont listen to other songs, this song jiwang, this song sucks"ahhh....bullchichit!padahal sebelum tidur, lagu dangdut jgak dinyanyinya.This is what we called hiprokit. Aku admit aku minat rock, aku layan rock, tp still aku layan jgak lagu lain. best apa band indon, best apa lagu raihan, lagu salem, lagu slam. Mengapa susah payah mahu menipu diri?If you love rock doesnt mean u kena berpegang dengan lagu rock saja. betol x?so sapa2 yg lum sedar tu, dont be so cocky la or arrogant u son of a wore without the h.hahahaha!last but not least, BE YOURSELF AND LOVE THE MUSIC.

Wednesday, October 28, 2009

Several One Piece conclusions from my POV

Rata-ratanya semua sudah tahu anime/manga One Piece kan?sapa lah yg x kenal hasil karya eiichiro oda itu. Rasa-rasanya antara manga paling populer di shonen jump selepas dragon ball. Aldo we know One Piece belum habis lagi, tapi kita boleh buat kesimpulan sendiri kan selepas tengok beberapa sirinya. So i come up with several conclusions.

1:Luffy maybe akan berkahwin ngan Hancock.

2:Roronoa zoro maybe akan berkahwin dengan perempuan yg berupa seperti Kuina itu (ala..orang kanan si Smoker tu)

3:Usopp akan berkahwin dengan Kaya,

4:Luffy akan berlawan dengan Smoker dan menang, probably luffy akan buat tangan dia jadi mcm kipas, seperti turbin supaya angin terhasil, pastu, barulah dia dapat sentuh si smoker tu.

5:Luffy akan berjumpa dengan Shanks semula, tapi Shanks akan menyuruh luffy untuk terus menyimpan topinya

6:Zorro akan mengalahkan si Mihawk tu dan Mihawk akan mengakui zoro sebagai The world strongest swordman. konoknya la

7:Whitebeard akan mati sebab sickness..

8:Sanji probably akan kawin 4 atau lebih!haha!maybe kawin ngan mermaid.

9:Sanji akan bertemu all-blue ttp sebelum pulau terakhir d mana one piece berada.

10:Pertarungan terakhir probably Luffy vs Blackbeard, Luffy la menang. suda nama hero.haha!

11:Sanji mungkin buta mata kiri.

12:Usopp kalahkan bapanya, Yassop

13: Bapa Luffy ada power angin, dan maybe ada kaitan dengan Pluton.

tapi conclusion yg paling best yg ni la,kamu uda ready?
14:RAJA LANUN IALAH SEORANG YG BUDU DAN X PANDAI BERENANG.HAHAHA!

way to go eiichiro oda, aku rasa eiichiro oda kasi budu2 kita ni. haha. but still, me akan sentiasa menjadi big fan OP. :D

cheer, update next time

Sunday, October 25, 2009

Gf and still u didnt have?

So, i oftenly get this question like..A LOT. many people questioning me this. "zul, kenapa ko masih x ada gf smp skg nie?"Ya rabbi, cibuk jgak dorang ttg aku punya personal life kan?even, pakcik aku pun tanya.@,@''.Most of ya guys probably wondering kan?maybe ada yg cakap gay (yuks), ada yg cakap x da gf pasal game, ada yg cakap jual mahal, ada yg cakap pilih kasih. Mcm2 aznil pun ada bruv. harrharr! but the answer is quite simple sebenarnya. mo taw?belanja luk..ingat senang2 kah? harrharr...well, sbnarnya bukan apa. cuma lom sedia ataupun jawapan yg paling tepat, "diri sendiri belum terjaga, mahu jaga anak orang"Oleh itu, aku tanya kamu baliklah, kamu dapat buatkah?besar tanggungjawab tu kengkawan. ni anak orang ni, manusia, ada bapa dan mummy dia, berperasaan. Jgn main2, silap sikit heartbreak. hearbreak pun boleh lead to suicide. boleh lead to pergaduhan besar, i know its sweet to be in love but the cost of it is very high.Pastu, putus sambung putus sambung, kamurang ingat ni apa?tali?aku ikat di kepala kamurang. ini bukan mcm main cs ni geng.its not a game. There, i answer u guys questions. Clear enough?hopefully question about this dont pop-up in the future any-mini-miny-more. c ya. peace out~

Update finally

Hi Guys, finally i updated my blog. :D. it has been 4 months since i last updt my blog. Well, to be honest, aku sbnrnya malas mo update.haha and summore, my celcom connection kinda tuuut. Thats why. Lagipun, aku sibuk belajar d kch. Thats another reason. Well,first thing first, it has been a rollercoaster for me during diz 4 months. Nenek aku dan kazen aku baru meninggal 3 bulan lepas. Its hard 4 me tho cuz im in kuch during that time. Jadi, all i can do was pray. But same ol same ol, ive been living a healthy life. Ari tu balik kg d ranau time raya, punyala boring. in addition, my 2 bastards kazen x datang braya. (khairie ngan Farid). Oh, Farid did came tp itupun datang time raya pertama. i was LMAO sbb time dia datang kg,dia ingat hari raya mula keesokan dia. HOW FUNNY WAS THAT?but seriously, khairie was an $. haha. hope he didnt read this blog. keeseokan hari, pegi lahadatu beraya d sana. Raya ketiga, balik kk,jalan2 dan beraya tmpat kawan. Here are some pics from raya dis year.
Sempat jalan2 di Center Point time raya tu, restoran ni dkat palm square. Makan dekat sini bukan pasal makanan sedap pun, tujuan sbnr aku mo tengok satu cewek tu.kiut tul(pekerja).badan pun kecil.thats y la. :). Hope to c her again when i come back to sabah.
Ah, yes, beraya rumah Hadie yg dikatakan "The Green House". sumanya hijau,seriusly!!rumah Hadie ni mcm tempat orang kawin jak. punya la ramai orang datang. Gambar ni di bilik dia, atau lebih dikenali bilik JAMMING.from left Hadie,azar,budak ensem ngan Malik.
Ah,meet my kazen. Nadia. dia belajar d UiTM Sabah. Gambar ni diambil d rumah datuk aku d Ranau swktu Raya. Piring yg dia pegang tu sudah 4 kali dia refill.
This is my beloved sisters. lots of love 4 u guys <3.

Gambar ni sewaktu kami melawat kubur nenek yg baru sahaja meninggal. :'(. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin.


Ni la gambar aku punya retared kazen. Ni gambar d kg time raya pertama.


ill update more next time. c ya

Tuesday, June 23, 2009

Dont wanna be let down

juz saw this vid last week on youtube when i want to search for chester bennington. very beautiful song.its called "let down"..1 of my fav



very meaningful lyrix

:))))

Tuesday, June 16, 2009

Hari itu..

Hari itu sakit..PALING SAKIT
sejujurnya,aku last demam truk time aku part 2...lepas tu aku x pernah demam2 lagi.
Sekali bulan lepas,tu demam datang balik...penangan dia kalau ko mo taw..adoi...sama jak mcm time aku part 2...kalau bediri,dunia boleh beputar,nah..putar2 la ko...ko ingat ni wayang hindi?trus aku duduk balik,boring2 duduk,aku baring...gitu jak la...makanan?makanan aku tu bubur...aku siap letak kicap lagi di bubur tu...padahal tiada selera makan,mengada2 letak kicap supaya tu bubur nampak kiut...apa tebiat tu..i took me 3 or 4 days to recover...lepas recover,masih lagi ada baki2 dia...batuk..batuk ni la bikin panas...tiap2 malam aku kena rebus tu asam jawa...dan akibat dari minum asam jawa telampau banyaklah perut aku sakit..kurang didikan agama tul asam jawa tu tau...jadi situasi aku ni,bak kata pepatah,sudah jatuh dihempap pelakon kuman..ko bayangkan lah pelakon kuman tu badan dia..suda la aku ni kurus..apa la mo jadi nie...sumanya dari Allah..

Tuesday, May 26, 2009

Yuna Deeper Conversation

This song just blow me away..
love dis song so much
:*



what a brilliant lyrix

Is your favourite colour blue?
Do you always tell the truth?
Do you believe in outerspace?
And im learning you

Is your skin as tanned as mine?
Does your hair flow sideways?
Did someone took a portion of your heart?
And im learning you

And if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

I let my guard down for you
And in time you will too

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

if you dont mind
Can you tell me
All your hopes and fears
and Everything that you believe in
Would you make a difference in the world
I'd love for you to take me to a deeper conversation
Only you can make me

4x
Deeper Conversation
let me

Friday, May 22, 2009

im in a cartoon mode

ini suma salah sunny.dia bagi tunjuk gambar dia bwat jadi katun pastudia tayang2 di avatar ym.so,aku pikir2 aku pun mo buat jgak...so aku buat pakai paint..cincai2 jak..pastu letak di avatar ym..i LOLd hard after seeing my art.
ni yg pertama



ni yg kedua..LOL..paint,JOB WELL DONE!

Thursday, May 21, 2009

sandi,lawak si arab ni

si sunny bagi aku ni vid dulu
aku ketawa skit smp resdung
aku start ketawa time tu tudung dia pigi atas kepala kawan dia
aku paham apa dorang cakap mula2 tu..
dorang bilang..
"redi suda ko geng?"
"redi suda ni geng"
hahaha

heres the vid

Monday, May 18, 2009

User friendster yg menyedihkan

Aku pun x tau nak cakap apa..nak cakap pasal sesetengah user fs ni,kalo mo cakap pasal pendidikan memang ada...inda plak bahlul kan....tp yg aku heran ni post di buletin pasal gaduh2..contohnya.."ko ni kenapa jgak?cari pasal?..si pasal nda plak pernah carik ko "kira gitulah.....kalau ditanya aku siapa pasal ni. Aku pun x kenal...lagi bikin malau kalau bawa begaduh tu.. Nah, sana la ayat2 dari neraka keluar..kadang2 aku baca lucu jgak. Mcm sedang baca komik sambil minum kupi plak...eh...dorang ni nda malu ka?cermin la diri tu sikit kan..ndada cermin ko buka tu webcam ko,ko tengok la..tenung smp ko sembelit pun nda pa..lagi satu pasal cinta cintun ni..adoi..skit2 putus cinta, post la tu...sikit2 boypren nda balas, post..skit2 di lamun cinta,post..skit2 sudah bekapel, post..aiya yini macam pun adaka?aku pun paling2 post pasal survey tu pun curi dari urang..Dorang tiak sdar ka yg durang buat tu mencerminkan pandangan kita terhadap dorang?mcm mana dorang punya personaliti,cmna dorang punya attitude,cmna diri dorang dan cmna perangai dorang?...u make every1 sick!think for a while and be wise!;)

Thursday, May 14, 2009

Apy Besday 2 Me

14th May 2009..its my birthday..im now 21 years old.
2 day, my mom bought me a cake (thx mom love ya)
just celebrate it at 7 pm
ummm!!!
celebrate it with my family members..
not 2 forget to those who wished me too...
luv ya guys

Wednesday, May 13, 2009

Why is The Moon So Lonely?

Why is the moon so lonely ? cause she once have a lover~ His name is Kuekuatsheu, and the spirits living in the world together~ And every night, they walk in the sky together~ But one of the other spirits was jealous.~ Trickster wanted the Moon only for himself~ So he told Kuekuatsheu the Moon asked for flowers~ he told him to come to our world and picked some wild roses~ Kuekuatsheu didn`t know once he leave the spirit world, he can never go back...

Every night , you looks at the sky and sees the moon howl his name~ but , they can never touch again ! -x men:wolverine origins-

:(

Whut A Day!

Hari ini, aku ada MUET yg start kul 7.30 pagi. Pagi tu aku tidur dalam kol 3 lebih, guling kiri, x dpt tidur, guling lagi kanan pun x dpt jugak..sekali guling punya guling aku x sedar aku sudah guling sampai masuk tandas, siap pam tu air tandas lagi..last2 kol 3 lbih tu ttdur jgak.RING RING..ingat bunyi alamrm yg aku set kol 5 stngah tu bebunyi sekali tengok hp aku plak yg bebunyi..rupa2nya adib telepon.."jul, mana ko ni?aku tunggu ko depan bulatan"..so aku jawab.."hah?..ko pigi tmpat 4 segi la senang,"aku cakap,"ko gila ka ni?baru kol 5 pagi ni"aku bilang lagi....sekali aku tengok jam kol 6.47..@.@..na kau..karabat2 lagi mcm anak raja...bangun jak trus aku lari masuk tandas...tu syampu tu..tula jadi aku punya sabun ngan ubat gigi..3 in 1 boss..ni cepat punya pasal lani....lepas tu dalam lebih kurang 2 minit pas mandi,aku belari telanjang masuk bilik..hahaha..mcm jack ass ging!pakai baju,sembur wangi2 skit trus chow...sekali driving smp petagas jem plak..bukan tu jem nenas aa..aku guna jem kelapa..eh..salah..JALAN JAM LA BENGAP!-,-..so aku mula berubah ganas dngan memotong-motong line tu..aku potong punya potong, putus tu line geng!!..pandai2 la durang ikat balik hati kecilku berdesus..pastu sampai highway kepayan punya laju aku pandu..cahaya pun cakap "TUNGGU!"..aku nda peduli tu cahaya.aku mula fokus...mata aku cuma fokus ngan tu jalan raya ngan cewek2 cantik yg sedang mendrive kereta..aku pandu smp meter kereta habis,putus jarum dia...nda la ba putus..hampir2 jak la..anyway, aku pandu smp 120km..apa tidak..MUET speaking test stat kul 7.30, tengok jam sudah 7.20..last2 sampai Sekolah Agama KK kol 7.40++..nasib baik belum start..rupa2nya tu MUET ikut grup plak...sekali turn aku start kol 9.30..punya sandi menunggu..basi bebau ba badan mcm ikan basung..ikan basung gik pakei pefume aku cakap..aku kira aku boleh la MUET tu..sbb kalau MALAYSIA BOLEH..ndakkan la aku nda boleh kan?time speaking test 2..apa jak yg dorang cakap aku bangkang..bangkang punya bangkang last2 aku kena tampar..kali durang frust sma aku..tapi aku sempat gelecek kepala aku sblum di tampar..aku heading kepala kakak tu,trus kakak tu pengsan,aku lari laju2 ngan si Adib..lepas MUET habis yg aku rasa turned out quite well..<--kan suda speaking...=,=..kami pigi centre point enjoy,salin baju dalam kereta mcm urang gay,jadi stylo2, pastu kul 12.30 makan pizza ngan hadie ngan adib,pastu jumpa kevin, kachik ngan 1 budak smnanjung yg pegi sabah..kol 2 kami tengok wayang..apa tu mongol ka nama dia..bidak nama dia tp wayang dia smat..wayang perang2..pastu 5 stngah pas cuci mata baru chow balik rumah...punyala aku risau tu MUET sekali tengok kol 9.30 pulak dia start...PUK KUK PISANG betul la...!..i gotta tell ya lads.."whut a day!"

Karangan Yang Melampau

punya men lucu ni karangan. kalah2 ampal. skit aku mati baca ni karangan

’KEMALANGAN YANG PALING NGERI YANG PERNAH SAYA LIHAT'

Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip.Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu. Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang. Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit ”Adoi!”. Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya.

Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua. Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di Genting Highlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu. Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit ”Adoi..!” dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris. Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati.

Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati. Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.-taken from dustfever-

mati na..@.@

Sunday, May 10, 2009

emery - the party song

currently layan to this song
pretty awesome band with pretty awesome song
lagu ni probably pasal kepada anak2 muda yg suka berparti,clubbing
take the advice kid.

(aku x g clubbing and i dont drink, i juz love the song)

habis 3 batang rokok

ari tu balik uitm..habis 3 batang rokok...day 1, aku hisap 2 batang..
1 siang
1 malam
pastu esok dia,hisap lagi
1 batang-habis
usup pun meradang sbb habis rokok dia oleh aku
reason?
frust and sad
it feels good going back to sabah
settled my feeling 4 a while.
:)

somethings not right

i juz knew it coz i noticed it.
u cant cover it
no, u juz cant.
im affraid to ask coz its hurt too much.
ill act like nothing happened.
well...thats part of our life.
u must go on with ya life and trying to put a smile on your face.
even if its hurt a lot.
:)
-out-

Selamat Hari Ibu

Selamat hari ibu. Love u always and eva. :*

mom, u put a smile on my face.
Mom, you are as pretty as lace.
Mom, you are full of grace
my you are my comfy place

(lambat 1 hari :()

Saturday, February 21, 2009

top 10?-tagged by tome-

TOP 10

1. Are you single?
-ndakan la plak triple

2. Are you happy?
- yes and no. apa la tu?ha...lho pikiaq la sindri..asamuaikum

3. Are you bored?
- boring jgak coz streamyx so laggy recently

4. Are you sad?
-ku mo aku indik ko?td ko tanya happy ka ndak kan...

5. Are you Italian?
- ndak

6. Are you German?
- ndak

7. Are you Asian?
- bajau england

8. Are you cool?
-o yea baby...

9. Are you a smoker?
- no

10. Are your parents still married?
- huh??kasi ya jak la..nda ku paham...

TEN FACTS
1. Birth place:
- tawau, selangor

2. Hair Color:
- Black.

4. Hair style:
- john lennon, the beatles

5. Eye color:
- Black.

6. Birthday:
- 14 May

7. Mood:
- hack mode.

8. Where do you live?
-rumah la..ndakan la kandang

9. How many credit cards do you have?
-aku x da card tu..aku ada kad-ang-kadang jak

10. Lefty/righty?
- sweety

TEN THINGS ABOUT YOUR LOVE LIFE
1. Have you ever been in love?
-mushtilah.:)

2. Do you believe in love at first sight?
- ko ni suka tul pecaya tahyul2 gini ni

3. Why did your last relationship fail?
-aku jahat

4. Have you ever been hurt?
-ya la...outside and inside..but mostly inside..uicih..jgn kamu ketawa

5. Have you ever broken someones heart?
-yeah i think so..i want to apologize sooo bad

6. Are you in love?
- a ah. :)

7. Are you friends with your exs?
- what do u mean?im still friends or my friends with?bingung aku

8. Are you afraid of commitment?
- komitmen apa ni?

9. Have you hugged someone within the last week?
- bantal peluk jak..

10. Have you ever had a secret admirer?
-urang hensem mcm aku yini mesti ada admirer...na...ada yg jeles tu...

TEN THIS OR THAT?
1. Love or lust?
-lap kain

2. Liquor or beer?
-liquid paper

3. Cats or dogs?
-tenuk

4. A few best friends or many regular friends?
-best of friends

5. Television or Internet?
-dua2

6. Pepsi or coke?
-teh c special

7. Wild night out or romantic night in?
- Wild wild west

8. Busch Gardens or Six Flags?
- apa la ni kunu?

9. Night or day?
- subuh

10. IM or phone?
- IM-phone

TEN HAVE YOU EVER
1. Been caught sneaking out?
- ya.

2. Been skinny dipping?
- apa ni?melecur ka?nda paham aku

3. Done something you regret?
- iya geng..

4. Bungee jumped?
-duck jump..illigal in internet

5. White water rafted?
- aie budu eh..apa ni?

6. Miss someone?
- Ya ya.jap a..aku pi miskol dia..k...pura2 tidur

7. Kiss somebody?
-yes

8. Prank called a store?
-kawan aku nama dia frank

9. Skipped school?
-ow yeah brothah!

10. Wanted to disappear?
no..appear offline jak

TEN PREFERENCES
1. Smile or eyes:
-um...nya la susah2 soalan ko ni

2. Light or dark hair:
- Dark

3. Hugs or kisses:
-matai...lain2 suda ko ni...

4. Shorter or taller:
-medium size..saiz m la kan?

5. Intelligence or attraction:
-attarik...tarik tali la...

6. Romantic or spontaneous:
-spontan kali..

7. Jock or Nerd?
- Jock.

8. Hook-up or relationship:
-c.c.a hook hack..apa ni? nda tau eh

9. Funny and poor OR Rich and serious
-funny and poor..seriously

10. Play the guitar or into sports:
- Sports...bukan sports toto ya

TEN LASTS
1. Last phone call you made:
-si Ain

2. Last phone call you received:
-kevin

3. Last person you hung out with:
-faizal..kemarin

4. Last person you hugged:
-ndada

5. Last person you tackled:
- aku tackle si azhar..jatuh dia time main futsal..

6. Last person you message:
-si ain

7. Last person you kissed:
-none

8. Last thing eaten:
-makanan

9. Last thing you drank:
- kopi

10. Last site you went to:
-ma blog

I TAG NO ONE

Sudah Jatuh di Timpa Tangga?

Mulanya gini....kemarin aku cadang mo tengok Upin ngan Ipin...tp x da kawan..nak ajak girlfren..ish..aku pun teringat..aku mana ada girlfren..lupa la plak..last2 bawa Faizal ntuk kasi teman...dlm kul 1 tu aku p cp guna keta mem aku walaupun aku tau break dia ada masalah...aduss...lepas kami jumpa and makan2 kfc di CP,kami p beli tiket Upin and Ipin..tengok2 x da kosong bahagian belakang...tpaksa ambil bahagian depan..."konfem bulau mata kita ni zal,"..aku cakap sama si pejal...sblum masuk tu,si pejal beli dulu yoyo di tingkat 3 or 2..lupa..hahaha...dia suru aku simpan dalam beg supaya dia bleh minum tym tengok upin ipin nanti. kul 5 pun menjelang...di sinilah nightmare itu bermula....semasuknya kami di dalam panggung wayang, kami pun cari la seat...tym aku nak duduk tu..aku terduduk beg aku yg mengandungi air yoyo si pejal..PRAP!pecah...beg aku basah.....aku tergamam buat 0.324 saat..pastu,tym aku berdiri tu..seat tu plak patah...terjatuh seat tu...aduhai...gamaman aku berlanjutan kepada 0.542 saat. Baru nak betulkan seat,orang lain plak sibuk lalu lalang nak masuk...aduss aku mula mengeluh...si pejal plak merenung aku mcm dia mo balik kampung...orang belakang pun bising sdah..."OI DUDUK LAH,INGAT NI PANGGUNG BAPA KO PUNYA?"...aku menjawab..ni panggung bukan bapa aku yg punya, ini panggung tuan albab yang punya...krusi tu x dapat di betulkan sbb patah,so aku cuma angkat bagi dia tahan je la...baru je nak seat..aku terletak plak bag aku d seat tu..mak aih!habis basah seat...nasib baik bhg depan krusi jak yg basah...so aku duduk kangkang...apa punya tabiat duduk kangkang ni,kurang asam!...tu perempuan sblah mula tengok2 aku,aku pun senyum2 malu...lepas bbrapa minit upin dan ipin bermula,kerusi sebelah tu x da orang...syukur kataku...aku pun pindah g sblah...tetapi termistake di situ ya..orang depan aku punya tinggi kepala dia joooo..........almost half of the screen kepala dia p tutup...kepala aku pun gelecek kiri kanan tengok upin dan ipin tu....aduss....suasana sejuk ber ekon mula terasa bahangnya....apala nasib aku kali ni...adess....tp x pa...yg penting aku dpt enjoy tengok upin dan ipin tu walaupun x sepuas orang lain. Crita tu amaaaatlah lucu,adventure dan menarik...aku salute...no wonder movie ni dapat kutipan rm 2 juta dalam masa 5 hari...Director movie ni cakap,dia target budak2...so kalo kita pikir...kalau budak2 tengok movie ni,mesti dorang ajak mak bapak dorang kan?so dah untung brapa?...kawan aku yg teen-nigger2 pun obses ngan upin dan ipin ni sbb kiut sangat...so golongan remaja pun x terkecuali..no wondermovie ni meletup. sesiapa yg x tengok movie ni memang rugi la...

upin dan ipin :Geng the movie

moral of the story:jangan beli yoyo kalu mo tengok wyg..

Sunday, February 15, 2009

Going to the beach?

Tadi aku g beach ngan kawan aku...asanya dah rancang awal lagi,probably last week...dorang cakap ada makan2 (dirancang oleh Vanessa) - my old mate and friend...so lepas g cyber x,takda event,aku ngan aku si fahmi g la beach...datang beach 2,jumpa la vivian and the geng...si vanessa ngan bf dia...so aku tanya..mana yg lain?blum datang jawabnya lagi...atas meja tu ada makanan..ada mee goreng,keropok,minuman ngan 1 kek bertulis happy birthday and happy belated valentine...malas mo tunggu member lain,aku pun makan ngan si fahmi...lepas makan 1 round,tambah lagi...vanessa ngan bf dia pigi beach mandi-mandi while us sitting at the seat,layan crita ngan si vivian...nda lama pas tu..datang plak member2 dorang si Bona and the geng..datang jak durang bising trus tu beach...dorang antam tu makanan termasauk vodka ngan Rum...kami ambil gambar sket2 and buat joke...pastu telefon lagi member2 lain,x lama pastu datang la faizul disusuli ngan si Malik...kira lama jgak crita2 ngan member lama and agak funny and best jgak lihat gelagat si Lester yg suda mabuk...he keep saying "tidak"..kami ketawa terbahak-bahak..time dia masuk tandas ok lagi,pastu kuar tandas jalan dia terhuyung hayang..kami pun ketawa..dlm kol 4 lbih suma pun chow. Aku,malik,pejul ngan Fahmi sambung minum2 di Restoran Salim di Damai sblum pulang ke rumah...sejuk juak hati nampak balik member2 lama...:D
fyi,im not drinking..budak baik ba...:D

Saturday, February 14, 2009

crita di survey

Tadi dalam kul 8 lebih malam waktu valentine aku p survey hypermarket ngan si malik..so kononnya p sana mo beli tu pencuci muka ngan sabun mandi jenis mcm syampu tu...yg boleh di pisit-pisit dari atas..so masuk la kami ni kununya..kebaruan kan...mcm ketua kampung la...masuk2 jak hypermarket,suma di salam...hehe...nda ba..kamu kena tipu suda...ok kita continue...sejurus aku menjejakkan kaki tu...aku g cari pencuci muka yg aku slalu guna tu.X jumpa..so aku tanya kakak tu mana pencuci muka jenama xxx ni..dia cakap sblah sana...aku pun jumpa la pencuci muka tu...belum sampai 1 inci pun aku pegang tu pencuci muka,datang 1 kakak ni..."DEK!!JANGAN KO AMBIL TU,KO AMBIL YG NI 2 DLM 1...NGAM NI NTUK KO"..aku tengok2,buli tahan jgak oo..aku cakap...so aku ambil yg kakak tu recommen...sekali belek2..rm11...mahalnya!so aku p buat pusingan mo letak tu pencuci muka p tempat asal tp takut kakak tu nampak....sekali aku nampak bahagian2 meggi tu...aku p letak tu pencuci muka di sana...misiku berjaya...so aku suruh si malik p ambil pencuci muka yg aku slalu guna...rancangan kami ternyata berjaya...trus kami bayar laju2 kami balik laju2..

....so aku pikir..apa la jadi ngan pencuci muka yg aku letak d bhgian megi tu a.....

Saturday, February 7, 2009

new siggy made by fiq,awesome


juz now fiq,friend of mine,he made this siggy for xtp member which is my clan in counter-strike..the siggy he made for me freakin awesome..credit to fiq..u rock brotha!

Friday, February 6, 2009

bibir ku bengkak

Minggu lalu bibir ku bengkak...rasa gatal2 dan amat memedihkan..so time petang selepas kejadian itu berlaku,aku g jumpa doktor..so doktor tanya..."kamu sudah kahwin ke?"aku terdiam dan menjawab..x doktor..saya lum kawin lagi.."kamu pernah kissing ke sblum ni"..gua dah manas beb tp x pa..gua tahan..."ko nak kiss ngan buku lima ke doktor?"aku cakap...x da lah..gurau jak..gilalah nak cakap camtu..hahaha...so aku cakap.."x pernah doktor,saya ni baik dan alim"...doktor tanya lagi...pernah mengadakan hubungan seksual x?...ku menjawab.."doktor..kan saya dah cakap,saya ni alim dan x da gf lg"...so aku terangkanlah mcmana benda ni berlaku...bibir atas aku ni memang a bit kering kebelakangan ni..so aku malas ngan kulit yg agak terkupas2 tu...so aku kupas bagi nampak dia cantik...pastu bila x da kulit,rasa lain plak..so aku sentiasa jilat bagi dia basah...jgn rasa geli la plak =,=...so time malam tu mcmana ntah aku tergigit bibir atas pastu datanglah gatal2 tu...nampak sangat doktor tu blurr...so dia bagi ubat sapu gatal,anti biotik ngan ubat tahan sakit...bibirku kembang dan bengkak slama beberapa hari..x datang kerja,tu yg best tu...now it still lagi dlm proses penyembuhan..haiz...smp skg aku x tau sbb napa plak bleh jadi...bapa aku cakap sbb panas or ulser tp bhg luar,ada cakap alegik,waulahuallam...semoga ku sembuh cepat :)

Tagged By Sunny again

1.Copy badge 'Cute's 3blogger AWARD' di atas dan letakkan di blog anda.
2.Link/ceritakan kembali siapa yg memberikan award nih.
3.Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih peserta award seterusnye...
( okay lagi.. )
4.Anda harus memilih 10 blogger penerima award ini
5.Jgn lupa melawat blog 10 blogger penerima award ini bg memberitahu 'anda di tag'

10 Facts About me :
1. aku suka warna ijo
2. suka tengk wyg
3. kurus
4. hensem
5. a bit lurus
6. x suka keropok udang
7. love computer
8. cool
9. Still Single
10.pakai spekmata

mangsa2 tag aku:the shushu,deddy,aisyah

Friday, January 23, 2009

chat with Z,really make my day ;)

semalam aku chat ngan kawan lama aku,dia ni sma skolah ngan aku time skolah rendah,pastu dia ni sama kos ngan aku d uitm...best plak kami chat smlm, lucu dan menceriakan hari ku..LOL, namanya aku x nak bagitau..takut dia marah

z (1/23/2009 9:07:37 PM): hehe
green fik-z (1/23/2009 9:07:38 PM): iya ging
green fik-z (1/23/2009 9:07:41 PM): tngok movie
green fik-z (1/23/2009 9:07:49 PM): best oh
z (1/23/2009 9:08:21 PM): ui,cita apa yg best kat panggung skrg ni?
green fik-z (1/23/2009 9:09:11 PM): nda tau la aku
green fik-z (1/23/2009 9:09:19 PM): tu yg jadian2 tu kali
z (1/23/2009 9:09:30 PM): apa?
z (1/23/2009 9:09:32 PM): jadian?
green fik-z (1/23/2009 9:09:38 PM): underworld ka
z (1/23/2009 9:09:46 PM): Oooooo...
z (1/23/2009 9:09:52 PM): nda minat la...
green fik-z (1/23/2009 9:11:12 PM): oooo
green fik-z (1/23/2009 9:11:20 PM): ko ni putung daun tul
green fik-z (1/23/2009 9:11:22 PM): jan lu kacau bah
green fik-z (1/23/2009 9:11:25 PM): munyit tul
green fik-z (1/23/2009 9:11:29 PM): mo layan movie luk
green fik-z (1/23/2009 9:11:31 PM): na
green fik-z (1/23/2009 9:11:36 PM): kuar suda tu perempuan cantik
z (1/23/2009 9:11:52 PM): sj jak kaco...bah tgk la ko sana
z (1/23/2009 9:12:00 PM): aku mo layan jejaka ensem luk
green fik-z (1/23/2009 10:11:32 PM): ko part brapa tu xxx?
green fik-z (1/23/2009 10:11:33 PM): 3
green fik-z (1/23/2009 10:11:35 PM): ?
z (1/23/2009 10:11:47 PM): ya ba...
green fik-z (1/23/2009 10:11:53 PM): ooo
z (1/23/2009 10:12:01 PM): ko ni mcm menguluk jak
green fik-z (1/23/2009 10:12:12 PM): astaga
green fik-z (1/23/2009 10:12:14 PM): apa plak
z(1/23/2009 10:12:26 PM): abis sdh tgk muvie
green fik-z (1/23/2009 10:13:08 PM): aku siap main game lagi td
z (1/23/2009 10:13:17 PM): bgs la..
z (1/23/2009 10:13:21 PM): org free kan
z (1/23/2009 10:13:45 PM): apa kbr ko?
z (1/23/2009 10:13:49 PM): sihat ka?
z (1/23/2009 10:13:50 PM): hahaha
z (1/23/2009 10:13:53 PM): ayat skema
green fik-z (1/23/2009 10:13:57 PM): patut itu...
green fik-z (1/23/2009 10:14:05 PM): di awal2 ba tu
z (1/23/2009 10:15:43 PM): ya ba kan
z (1/23/2009 10:15:46 PM): nda pa la
z (1/23/2009 10:15:51 PM): yg penting aku tnya jg
green fik-z (1/23/2009 10:15:56 PM): tp
z (1/23/2009 10:15:57 PM): cuti ka ko esok?
green fik-z (1/23/2009 10:15:59 PM): kurang suda markah ko
green fik-z (1/23/2009 10:16:12 PM): stngah markah putung
green fik-z (1/23/2009 10:16:15 PM): uiseh
green fik-z (1/23/2009 10:16:18 PM): mcm karangan geng
green fik-z (1/23/2009 10:16:26 PM): bisuk?
green fik-z (1/23/2009 10:16:29 PM): suma pun cuti bisuk
green fik-z (1/23/2009 10:16:30 PM): ko ni
z (1/23/2009 10:16:36 PM): ntah pa2 ntah...
z (1/23/2009 10:16:40 PM): mana la tau..
green fik-z (1/23/2009 10:17:01 PM): tula ko
green fik-z (1/23/2009 10:17:07 PM): ko tau makan jak kan
green fik-z (1/23/2009 10:17:16 PM): ada mcm boss ka bunyi aku?
z (1/23/2009 10:18:00 PM): mcm org sot ada la...
green fik-z (1/23/2009 10:18:13 PM): ko lawan boss ka ni?
z (1/23/2009 10:18:20 PM): nda la kali
green fik-z (1/23/2009 10:18:26 PM): putung gaji oo boi
z (1/23/2009 10:18:55 PM): bila taun bru cina
z (1/23/2009 10:18:59 PM): ari isnin ka?
green fik-z (1/23/2009 10:19:35 PM): nda aku tau
green fik-z (1/23/2009 10:19:38 PM): bajau kan aku
green fik-z (1/23/2009 10:19:42 PM): salah orang ko tanya ni
green fik-z (1/23/2009 10:19:49 PM): cak ko tanya yg mata sepet2 bah
z (1/23/2009 10:20:14 PM): wpun aku ni org cina tp aku pn xingat jg
z (1/23/2009 10:20:18 PM): cmna ni...
green fik-z (1/23/2009 10:20:24 PM): oooo
green fik-z (1/23/2009 10:20:31 PM): kalau begini
green fik-z (1/23/2009 10:20:40 PM): ko buli kena ambat suda ni
z (1/23/2009 10:21:22 PM): napa plak
z (1/23/2009 10:21:25 PM): ada2 jak
green fik-z (1/23/2009 10:21:37 PM): cina ka ko?
green fik-z (1/23/2009 10:22:48 PM): santung sasat la ko ni kan?
green fik-z (1/23/2009 10:22:55 PM): buli ka ko masuk uitm ni betul2?
z (1/23/2009 10:24:20 PM): buli ba,pkai org dalam
green fik-z (1/23/2009 10:24:27 PM): ah?
green fik-z (1/23/2009 10:24:31 PM): pakai sluar dalam?
green fik-z (1/23/2009 10:26:09 PM): ko
green fik-z (1/23/2009 10:26:13 PM): main hide and seek sama aku aa
green fik-z (1/23/2009 10:26:18 PM): ko ingat aku budak2 ka?
z (1/23/2009 10:26:24 PM): teda ba..
z (1/23/2009 10:26:27 PM): terout da
z (1/23/2009 10:26:40 PM): br jak aku kuar sdh ko rindu
z (1/23/2009 10:26:44 PM): ilek la ba....
z (1/23/2009 10:26:46 PM): ahahahah
green fik-z (1/23/2009 10:27:05 PM): mataina
green fik-z (1/23/2009 10:27:07 PM): iya
green fik-z (1/23/2009 10:27:13 PM): ko kluar lagi sekali
green fik-z (1/23/2009 10:27:14 PM): nangis aku ni
green fik-z (1/23/2009 10:27:20 PM): ko keluar 2 kali
green fik-z (1/23/2009 10:27:23 PM): aku triak trus
z (1/23/2009 10:28:19 PM): tu namanya gila
green fik-z (1/23/2009 10:29:07 PM): namaku azizul
green fik-z (1/23/2009 10:29:09 PM): bukan gila
green fik-z (1/23/2009 10:29:16 PM): lupa suda ko?
z (1/23/2009 10:29:34 PM): azizul ka nama ko?
z (1/23/2009 10:29:40 PM): nda plak aku tau
green fik-z (1/23/2009 10:31:51 PM): truut truut
z (1/23/2009 10:32:23 PM): nda guna ko...
z (1/23/2009 10:32:39 PM): perosak nama.....
z (1/23/2009 10:32:43 PM): huh....
z (1/23/2009 10:33:03 PM): ada student srupa ngn muka ko kt cni...
z (1/23/2009 10:33:17 PM): pkai spek,kurus2 lg tu...
z (1/23/2009 10:33:26 PM): kulit jak la yg gelap ckit....
green fik-z (1/23/2009 10:33:31 PM): oo
green fik-z (1/23/2009 10:33:36 PM): banyak berbeza tu tau
green fik-z (1/23/2009 10:33:41 PM): aku puti dia itam
green fik-z (1/23/2009 10:33:44 PM): aku ensem dia nda
green fik-z (1/23/2009 10:33:51 PM): tu perbezaan paling ketara tu
green fik-z (1/23/2009 10:33:54 PM): aku ensem dia nda
z (1/23/2009 10:34:17 PM): hahahaha
z (1/23/2009 10:34:29 PM): dlm mmpi pn xkn tjadi..
green fik-z (1/23/2009 10:36:34 PM): realiti mcm ada jadi2 suda skit kan?
z (1/23/2009 10:37:17 PM): xda lgsg
z (1/23/2009 10:37:21 PM): xmgkn kot....
z (1/23/2009 10:37:56 PM): bida nya randau smlm
z (1/23/2009 10:37:59 PM): ntah pa2
green fik-z (1/23/2009 10:38:06 PM): napa?
green fik-z (1/23/2009 10:38:07 PM): ada apa?
z (1/23/2009 10:38:16 PM): teda pa2
z (1/23/2009 10:38:21 PM): tulah aku ckp ntah pa2
z (1/23/2009 10:38:28 PM): ckit jak freshie
green fik-z (1/23/2009 10:38:32 PM): brapa freshy ni sem?
z (1/23/2009 10:38:39 PM): 22 org jak
z (1/23/2009 10:38:46 PM): 11org one group
z (1/23/2009 10:40:04 PM): nda happening lgsg
z (1/23/2009 10:40:16 PM): c xxx plak muka nya murung jak
z (1/23/2009 10:40:26 PM): sbb nda da bdk ijau
green fik-z (1/23/2009 10:40:26 PM): sbb kunuk?
z (1/23/2009 10:40:28 PM): hahahaha
green fik-z (1/23/2009 10:40:42 PM): ooo
green fik-z (1/23/2009 10:40:45 PM): hahahhaa
green fik-z (1/23/2009 10:40:58 PM): best tu kalau ada aku smlm
green fik-z (1/23/2009 10:41:03 PM): shapel2 lg aku d dpan
z (1/23/2009 10:41:11 PM): bhe...
z (1/23/2009 10:41:13 PM): bida tul
z (1/23/2009 10:42:14 PM): ko xda lg la best
green fik-z (1/23/2009 10:42:51 PM): aku ada lagi best
green fik-z (1/23/2009 10:42:58 PM): yg ndada2 dari kos kita pun masuk randau
green fik-z (1/23/2009 10:43:02 PM): sbb aku ada kan
green fik-z (1/23/2009 10:43:04 PM): tula tu
z (1/23/2009 10:43:27 PM): cis!
z (1/23/2009 10:43:34 PM): kebidaan mu terserlah
green fik-z (1/23/2009 10:43:43 PM): kehebatan tu
green fik-z (1/23/2009 10:43:46 PM): bukan kebidaan
green fik-z (1/23/2009 10:43:53 PM): kehebetan yg AMAT menyerlah
green fik-z (1/23/2009 10:43:56 PM): besinar2
z (1/23/2009 10:44:19 PM): mntg2 esok cuti
z (1/23/2009 10:44:28 PM): lewat la kunun tido nya...
z (1/23/2009 10:44:57 PM): bilang jga kesihatan...
green fik-z (1/23/2009 10:45:32 PM): aku mo tidur suda ni
green fik-z (1/23/2009 10:45:35 PM): ngantuk tul aku
green fik-z (1/23/2009 10:45:40 PM): penat ba aku td
green fik-z (1/23/2009 10:45:43 PM): tendang2 pekerja aku
green fik-z (1/23/2009 10:45:46 PM): kurang ajar kan
green fik-z (1/23/2009 10:45:49 PM): nda pandai membuat kerja
green fik-z (1/23/2009 10:46:04 PM): ku suru angkat tangga
green fik-z (1/23/2009 10:46:08 PM): dorang p cat rumah orang
z (1/23/2009 10:46:12 PM): ko la kali yg kin panas....
green fik-z (1/23/2009 10:46:13 PM): aku tendang la satu2
green fik-z (1/23/2009 10:46:31 PM): nasib nada yg mati
green fik-z (1/23/2009 10:46:36 PM): masuk icu jak
green fik-z (1/23/2009 10:46:47 PM): ko pun kenal jgak kan tendangan aku ni mcm mana
green fik-z (1/23/2009 10:46:51 PM): tlmpau kuat ba
green fik-z (1/23/2009 10:46:59 PM): kalau tendang bedetum bunyi dia
z (1/23/2009 10:47:13 PM): pnjg lebar jg penerangan ko ni....
z (1/23/2009 10:47:16 PM): tharu aku
green fik-z (1/23/2009 10:47:21 PM): ya
green fik-z (1/23/2009 10:47:25 PM): take your time
green fik-z (1/23/2009 10:47:26 PM): nangis la ko
green fik-z (1/23/2009 10:47:33 PM): bah
green fik-z (1/23/2009 10:47:35 PM): tidor luk
green fik-z (1/23/2009 10:47:38 PM): ko ni aa
green fik-z (1/23/2009 10:47:40 PM): aku mo tidur
green fik-z (1/23/2009 10:47:48 PM): tym sana plak ko menyibuk
z (1/23/2009 10:47:56 PM): jgn lupa mimpi aku aaa.......
z (1/23/2009 10:47:59 PM): hahaha
z (1/23/2009 10:48:07 PM):
z (1/23/2009 10:48:19 PM): aku mo dating luk...
z (1/23/2009 10:48:20 PM): chow
green fik-z (1/23/2009 10:48:26 PM):
green fik-z (1/23/2009 10:48:30 PM): bah bah
green fik-z (1/23/2009 10:48:32 PM): p la
green fik-z (1/23/2009 10:48:37 PM): dating?
green fik-z (1/23/2009 10:48:42 PM): btul2 mo diazan ko ni
green fik-z (1/23/2009 10:48:45 PM): gud nite
z (1/23/2009 10:48:58 PM): eh,kwn aku kim slm ni
z (1/23/2009 10:49:02 PM): tata titi tutu
z (1/23/2009 10:49:06 PM): chow
green fik-z (1/23/2009 10:49:18 PM): wsalam

Wednesday, January 21, 2009

mimpi ngeri?

Semalam nak tido dalam kol 10.30..(standard la budak2 praktikal memang tidur awal)..then sblum nak tido,rasa mcm nak makan makanan ringan...belek2 peti sejuk,jumpa tu kek tiramisu..so aku pikir "ni kalau aku makan ni,konfom sampai lusa baru bangun ni," hati kecil ku berdesus..so dengan muka hensem yg x malu,aku pun makan la kan...pastu aku pegi la tidur d bilik tu...cuci kaki pastu tidur....aku baca2 majalah remaja tu skjap then aku pun tetidur...tp mimpi yg aku alami tu teruk betul...seram and betul2 saiko oo...hantu dia ni membunuh...tiap malam masuk rumah, ntah cmna bleh masuk padahal pintu bekunci...siat2 kulit orang...pastu rupa mcm perempuan gila...rupa mcm mak cik2, kuat plak dia ketawa..muka memang saiko beb...ko bayangkan perempuan tua gila masuk bilik ko ketawa2..pastu ko saturang jak... sanggup aku begayut di kipas kalau mcm tu...tiap2 mlm dia datang seksa orang, siat kulit orang, potong anggota badan orang..dlm mimpi tu aku cuba lari la dari dia, ntah shortcut mana dia guna tiba2 plak ada di depan aku..dia guna power2 aku cakap ko geng..power rangers pun besara buat siri kalau dorang jumpa hantu tu...aku pun mula panik kan..panik2 gitu ingat kan dah terbangun...rupa2 nya masih di alam mimpi lagi...x lama kemudian, aku pun terbangun...tengok keliling...oo...ketiak ni..basah woo..syukur itu cumalah sekadar mimpi...tengok jam kol 3 pagi..nak mimpi pun takut sbb takut mimpi tu muncul balik,so aku ambik wudhuk pastu tidur balik...everthing going smooth untull kol 6 tu..mandi pastu g kerja...


pengajarannya - jangan makan tiramisu sebelum tidor...kena mcm aku nanti...

Saturday, January 17, 2009

lame chelsh*t this season

Bak kata pepatah "when it starts well,it never ends well"..begitulah boleh aku conclude kan chelsea pada season ni...kenapa?banyak sebab...let me list it

1.Scolari aint Jose Mourinho
-stail mainan scolari lain dari mourinho..mourinho lebih kepada defensive type and boring game but yet chelsea still winning,berbeza ngan scolari ni...lebih kepada attacking pastu guna left back and right back ntuk attack depan...pastu satu centre down midfield kover defensive zone kalo right/left back naik atas...i mean,x efektif langsung..team2 lain sudah tau cara mainan si scolari ni so dorang dah prepare plenty of solution ntuk cope this strategy. Lagi satu, scolari main "mamba" stail atau orang panggil beautiful game..ni yg merosakkan cara mainan chelsea..chelsea x biasa cara mainan gini...scolari dah ubah tu, no wonder chelsea kalah dlm beberapa match

2.Players sendiri
-jose bosingwa...terus terang aku x suka jose bosingwa sbb dia lupa role dia,dia bermain sbg defender tapi mentaliti dia lebih kepada attacking,so bila pihak lawan attack,dia kurang defend pastu senang2 la chelsea bolos

-deco..mainan hebat tapi tindak balas lambat..bola selalu tinggal di belakang,pihak musuh sng jak rampas pastu bawak p gawang chelsea haiz..

-drogba...very2 lame this season,passing sucks,cara mainan sucks..antara punca utama kenapa chelsea x dpt goal kebelakangan ini

-peter cech...asyik2 bolos...aku x lagi anggap dia yg terhebat at this moment

-malouda..pentingkan diri,bawa bola x passing orang...

3.defensive problem
-scolari dah ubah defend chelsea...chelsea yg terkenal ngan kekuatan def skg skdar trash...i really marah bila dengar scolari ubah defend chelsea..antara punca kekalahan chelsea pada man u 3-0...

4.lame home record
kalah pada liverfool,arsenal...wth?wher is the invincible bridge now????

so banyak lagi la faktor lain...u guys dont wanna hear,i juz mad and keciwa over this thing..aih..:(...please bring back the invincible chelsea 04-05,05-06..please bring jose back!he dont know what hes doing man...seriously

bought new scarf

well...juz bought new scarf yesterday at one bornei,cost me rm19.00...jadi aku pun pakai2 la kan d one borneo..pastu pigi lagi centre point....1 thing i didnt realize that it still has price tag on it..:D..nda ko malu?

Wednesday, January 7, 2009

sunny tag me!

Overall, rate year 2008 from 1-10 (10 being the highest)
= 5.3494132

Have you fell in love this year?
=nope

Are you still in love with this person?
=yes my mom and my dad

Have you lost any friends?
= yarp...lost contact

Have you made new friends?
= ada ging..budak2 skolah..

Do you have a crush on someone?.. Did you tell them?
=ya...i think..eseh..malu2 kono..jgn kamu gitu bah..malu mo bagitau..

Do you have any regrets?
= yah..lots

Do you have something you wish you would have done, but didn't?
= i..go out with her again...

Did you become closer with your family?
= yah...closer and closer

Have you changed?.. not just looks, but personally?
= ada...aku rasa mcm ada tambah hensem skit...pastu tambah matang skit..smat kan bunyi dia?

Have you gotten drunk?
= nda...saya nda minum..saya baik ba..vote saya baik ah..ada tu poll tu..

Smoked?
= nope...saya nda suka merokok..nanti itam paru2..

Got in a car accident?
=not yet

Done good in school?
=school?..ala..abis suda..lambat kau..

Gone on a trip? .. If so, where?
=trip2 ensem..tapi..memang ensem la ba jgak kan...haduis...apa lagi kmu jeles2 ni?

Has something bad happened this year, that you wish you could go back and erase?
=its a new year,nothing happen just yet

Gotten anything new?
= 5h v2 usb SS headphones and razer lycosa

Talked to total strangers?
= ya...its..its..omg its awesome man!

Did something good for the community?
=ya..tulung2 durang tanam bunga...ini konon2 jak ni a..jangan la kamu pecaya

Did something good for your school?
= im not a school boy like sunny

Joined a new club?
= blum..masi tinguk2 lagi..

Wished you could dissapear?
= no...syukurlah tuhan jadikan saya begini

Gotten in a fight?
= slalu tu..bikin meradang tul si anu tu..anu..ah..malas la aku mo kasi abis ni ayat..next?

Favourite movie this year?
= 2009?lum ada lagi..

Favourite song this year?
=yuna - dan sebenarnya

Pick a friend, just one.. Write an awesome memory of 2008..?
= adib..dia belanja aku kfc lepas menang tournament

Memory with family?
= makan malam besama-sama

Best memory overrall?
= lots man..ace several times?..naa..naa..ada la yg mula jeles tu...

New Years resolution?..
= cari isteri la..apa lagi..pura2 lagi tanya...

Will you become closer friends with someone? (who?, if you wanna say!)
= kawan si nanat-ko nda mo kirim salam ngan saya?

Will you try harder in school/university?
= probably..but im thinking of quiting already

Will you make this year much better than 2008?.. How?
= Insya Allah..ill try...

What have you LIKED about 2008?..
= matai..banyak jgak soalan ko ni...bila mo abis ni?

What have you DISLIKED about 2008?..
=i hate my account subject

Are you glad 2008 is over.. Honestly?
= no...i really want it to start over again..hehe..

sepa yg aku TAG
tome
shushu
nad karina
osha